Kort af Hyllegaard Høje
Luk

Sjællandsk Muld

Hyllegaard Højes første bofællesskab med indflytning 2022.

Læs mere om Sjællandsk Muld

Luk

Stor-fællesskabets faciliteter

Som beboer i Hyllegaard Høje bliver man aktiv medskaber af sine omgivelser, så drømmene om selvforsynende landbrug, kontorfællesskab, gæsteværelser, værksteder, delebiler, shelters, øvelokaler og meget mere kan blive til virkelighed. Den endelige udformning af området er op til de kommende beboere, der gennem et fælles udviklingsrådvil have adgang til udviklingsmidler.

Luk

Landbruget

Til Hyllegaard Høje hører der 11 hektar landbrugsjord. Her kan skabes permakulturelt dyrkning, holdes høns eller kreaturer, anlægges frugtplantager og drivhusfaciliteter og meget mere.

Luk

NaTURhusene

Som en del af den bæredygtige udvikling vil foreningen NaTURhusene bygge et antal mindre midlertidige huse/hytter. Formålet er at undersøge og demonstrere nye måder at bygge absolut bæredygtigt på. Det vil give både beboere og besøgende mulighed for at benytte husene og opleve hvad bæredygtig arkitektur også kan være.

Download visionsplan for Hyllegaard Højes gæstehuse (PDF, 35 MB)

Luk

Siala

”Siala, en moderne oase der ønsker at fremme sundheden og fællesskabet for Hvalsøs borger og for omverden. Siala vil være et fyrtårn for bæredygtig sundhedsfremme, og levevis. Vi vil skabe et hus der kan rumme det hele menneske, både når individet har behov for hvile, ro og indsigt, men også når kroppen og sindet skal udfordres gennem yoga, dans og udviklende workshops. Siala bliver det moderne forsamlingshus, hvor fællesskaber og samarbejder opstår. Og hvor sanserne bliver stimuleret dels af den arkitektoniske ramme, hvor vi vil hæve standarden for hvad der er muligt i fremtidens bæredygtige byggestil, men også gennem de mange anderledes og nytænkende initiativer som huset vil indeholde.”

– Sylvester Rishøj Ejer